• nl
  • en

 PPL (Private Pilot Licence)

In het eerste deel van de opleiding Private Pilot Licence leert u het vliegtuig te besturen en geleidelijk de mogelijkheden van het vliegtuig te verkennen. Alle basis vliegtechnieken worden behandeld. Daarbij gaat het om het starten, landen, stijgen, op hoogte blijven, bochten, overtrekken, dalen, circuit vliegen, landen, noodprocedures etc.

Er wordt toegewerkt naar de eerste solovlucht (alleen vliegen zonder instructeur). Vervolgens leert u navigeren met behulp van o.a. kaart, kompas, radiobakens, etc. U gaat daarbij, eerst met instructeur en later alleen, naar andere vliegvelden.

Naast het opbouwen van ervaring worden vervolgens de navigatorische  vaardigheden verfijnd, o.a. wordt er aandacht besteed aan het uitwijken naar een andere bestemming dan de geplande als de omstandigheden daartoe noodzaken. Ook worden de basis blindvlieg aspecten belicht.

Voor het behalen van het brevet heeft een kandidaat tenminste 45 vlieguren nodig (waarvan minimaal 25 met instructeur en minimaal 10 uur solo). Maximaal 5 van die uren mogen op de vluchtsimulator worden gevlogen. Bij ongeveer 1 les per week kan de opleiding in 1 jaar worden afgerond.

We hebben voor 2017 een speciale aanbieding van € 13.500,-. Dit is een vast tarief voor 45 vlieguren en 2 uur examen.

Voor het behalen van het brevet moeten ook theorie examens worden afgelegd. Deze examens worden afgelegd bij het CBR.

Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 08:30 - 17:30 uur (niet op 1 jan en 25/26 dec)