• nl
  • en

“For once you have tasted flight you will walk the earth with your eyes turned skywards, for there you have been and there you will long to return”

Leonardo Da Vinci

Toekomstperspectief

Martinair Flight Academy is een onderdeel van de AIR FRANCE/KLM groep. Dit betekent dat als de maatschappijen binnen deze groep, zoals KLM, Transavia en Martinair, vliegers nodig hebben zij deze zullen rekruteren van de eigen vliegscholen. Concreet komt het er op neer dat de KLM Flight Academy levert aan de KLM en dat Martinair Flight Academy een “preferred supplier” is voor Transavia. Mocht de KLM Flight Academy niet genoeg vliegers kunnen leveren aan de KLM, dan worden leerlingen van de Martinair Flight Academy aangenomen. Dit is in het recente verleden al meerdere malen gebeurd.

Verder vliegen er een groot aantal leerlingen bij Jet Netherlands, een zaken luchtvaartmaatschappij. En andere luchtvaartmaatschappijen door heel Europa.

Door de kleinschaligheid van de Martinair Flight Academy vinden de afgestudeerde leerlingen vrij snel een baan. In economisch slechte tijden blijft onze wachtlijst beperkt.

Leerlingen die nog wachtende zijn op een baan worden door de Martinair Flight Academy op standaard gehouden door zogenaamde recurrency trainingen. Deze maandelijkse trainingen worden verzorgd door een vast team van airline captains, die hun sporen hebben verdiend op leidinggevende posities in de verkeersluchtvaart (MD-11, B747 en B767)