• nl
  • en

“To invent an airplane is nothing. To build one is something. But to fly is everything.”

Otto Lilienthal

Socata TB-10 Tobago

De Martinair Flight academy is trots op haar moderne vloot, welke ondermeer bestaat uit vier TB10 GT Tobago’s. Deze optimaal uitgeruste vierzitters hebben een ruime cabine die uitblinkt qua ergonomie en comfort. Als basis trainer voor leerling en instructeur een lust om mee te vliegen!

De TB10 heeft een  180 pk viercilinder boxermotor en is goed voor een kruissnelheid van 105 kts (195 km/uur).

Volledig IFR uitgerust met ondermeer GPS met kleuren display, navigeert u onder vrijwel alle weersomstandigheden zonder problemen naar uw bestemming, alwaar u dankzij de ver doorgevoerde ergonomie fit uitstapt.

Als basistrainer voor de sportvliegopleiding en voor het eerste deel van de ATPL opleiding is de TB 10 een ideale opstap naar de geavanceerde TB 20 GT Trinidad.

Socata TB-20 Trinidad

De TB20 GT Trinidad, volledig IFR uitgerust met onder meer, autopilot / flight director, GPS en niet te vergeten de ruime cabine die we van de TB 10 al gewend waren, behoort tot de best uitgeruste éénmotorige lesvliegtuigen in Nederland.

De TB20 GT Trinidad, het grotere broertje van de TB 10 GT, is een prachtig staaltje techniek.

Dit ziet u uiteindelijk weer terug in de prestaties. De zes cilinder boxermotor uitgerust met een verstelbare propeller levert 250 pk, goed voor een kruissnelheid van 150 knopen (277 km/uur).

Het intrekbare landingsgestel zorgt voor aërodynamische elegantie. Als advanced trainer voor Instrument vluchten is de TB20 GT een ideale partner. Een cockpit met apparatuur die voor een airliner niet onder doet, vormt het gereedschap voor onze gedegen opleiding.

Diamond DA42NG

De Diamond DA42NG is het neusje van de zalm van de Martinair Flight Academy. Deze modern uitgeruste tweemotorige trainer werd  aangeschaft voor de moderne vliegopleiding.

Moderne verkeersvliegtuigen zijn nagenoeg allemaal uitgerust met een zogenaamde ‘glass-cockpit’, daarin zijn de traditionele vlieginstrumenten (‘klokken’) geïntegreerd in een paar TFT schermen en heeft men alleen voor bijzonder omstandigheden nog de beschikking heeft over een paar traditionele ronde vlieginstrumenten. De DA42NG is ook uitgerust met een ‘glass-cockpit’.

Daarnaast is de machine redelijk geluidsarm, waardoor ook een bijdrage wordt geleverd aan de omgeving.

Simulator Alsim 200 MCC

Een deel van de vliegopleiding bestaat in toenemende mate uit synthetische vliegtraining. Martinair vliegschool heeft hier voor de keus laten vallen op een “state of the art” de FNPT-II  procedure trainer, in de volksmond ook wel simulator genoemd.

Met de hedendaagse digitale technieken kan een FNPT 2 verschillende vliegtuig modellen, zoals een één- en een tweemotorig propellor-vliegtuig, maar ook een jet natuurgetrouw nabootsen.

Uitgerust met een 180º scherm kan bovendien van de omgeving zo’n realistisch plaatje gecreëerd worden, dat de leerling-vlieger, ondanks dat de FNPT II niet beweegt, toch het idee heeft dat hij echt vliegt. Reden waarom in de toekomst steeds meer actueel vliegen vervangen zal worden door synthetisch vliegen.

Groot voordeel is, dat een uitgebreid scala van abnormale vliegsituaties zonder gevaar voor bemanning en vliegtuig kan worden nagebootst. En omdat een FNPT II alleen maar ‘wat stroom’ gebruikt, levert hij een gunstige bijdrage aan de opleidingskosten en aan het milieu.